07 mai 2014

Car Crash Simulation


Täna hommikul toimus meil esimese kahe tunni asemel staadionil autoavarii simulatsioon. Kool korraldab seda iga nelja aasta tagant, et õpilastele reaalsus kohale jõuaks. Iga aasta hukkub mõni õpilane peale PROMi või Homecomingut, just tänu joobespeaga juhtimisele.
Kogunesime siis terve kooliga tribüünidele, asjad oli juba valmis seatud - kaks katkist autot, viga saanud inimesed (kes olid meie kooli õpilased), politseid jne. Kõik tehti täpselt nii läbi, nagu see reaalsuses oleks. Auto lõigati tükkideks, politseid, tuletõrje, helikopter ja kiirabi-politseiautod tulid kohale. Sama ajal üks politseinik kommenteeris olukorda, mis seisundis keegi on ning mis juhtus. Kõik autos olnud olid joobes, pooltel turvavöö kinnitamata, või siis rääkisid telefoniga. Päästetöötajad lõikasid autol katuse ära ja veel mõned osad, et kõik ohvrid kätte saada. Suuremas autos jäid inimesed terveks ning nad kõik lõpetasid vanglas (joobes autojuhtimise tõttu). "Õnnetuses" oli üks hukkunu ka, kelle matuseauto ära viis. Kõlaritest lasti sel hetkel ühte eriti kurba lugu, mis meeleoli väga kurvaks tegi.   Kuigi see polnud päris, hakkas seest küll natuke keerama. Eriti, kui tunned neid inimesi, kes seda läbimängisid. Selline asi paneb tunduvalt rohkem mõtlema, kui niisama jutu kuulamine. Tore, et Brighton High School nii palju vaeva näeb ning sellist asja korraldab. 

Ülejäänud päev läks (õnneks) väga ruttu. Lõunal suutsin mikro peaaegu põlema panna, pool sööklat (mis on päris suur kusjuures) oli kärsahaisu täis. Poleks osanud arvata, et 30- sekundiga läheb söök kõrbema, mis juhendi järgi peaks 15-minutit ahjus olema. Õnneks keegi ei saanud aru, et see hais minu karbist tuleb. Hiljem kuulsin, kuidas klassides räägiti - et ei tea kas sööklas läks midagi põlema? Mul oli see haisev karp ikka kotis, pesin küll mitu korda, aga ei aidanud. Arutasid kõvahäälega, kuidas see hais isegi klassis saab olla. 

Peale tunde toimus järjekordne tennisematš. Vastas meeskonnad on alati nii toredad, kõik kohe uurivad kust ma pärit olen.  :D Täna, kui enda mängu lõpetasin, läksin teistele kaasa elama. Sattusin ühe mehega rääkima (elas oma lastele kaasa), küsis kas ma olen rootslane. Lõpuks sain teada, et mõni aasta tagasi, elasid tema majas kaks Eestlast!!! Lapsehoidjad, kui ma ei eksi. Teate kui õnnelikuks see mind tegi. :D  Ta olevat veel Hiinas elanud viis aastat, kohtas seal Põhja-korea põgenikke + tema majas on elanud nii rootslased, lätlased, lõuna-aafriklased jne. Loomulikult jõudis meie vestlus jälle Venemaaga seonduvani välja. :D 



Valge auto aknast välja lebab "laip" 







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar