24 jaanuar 2014

Eksamid


Nüüd on kõik eksamid tehtud ja järgmisest nädalast algab uus semester!! Eksamitega alustasime teisipäeval (esmaspäev oli õppimiseks) ning iga päev sooritasime kaks ainet. Kui Eestiga võrrelda, siis eksamid olid võrreldavad ühe suure kontrolltööga. Möödus palju stressivabamalt ja materjali anti mõistusepiires. Õpetajad ei rõhutanud iga päev, et rasked eksamid on tulemas ning peaksime kõik vabad tunnid õpiku taga veetma. 
Eksamid olid valikvastustega - alati neli varianti, millest 2-3 olid nii lollid, et isegi kõige väiksema taibuga õpilane ei tohiks valesti vastata. Muidugi alati ei vedanud. Igas aines tuli ette, et teadsin vastust, kuid valikus olevate sõnade tähendustest polnud õrna aimugi. Lõpuks hakkasin Eesti keeles vastuseid juurde kirjutama (õpetaja - google translate).  Enne igat eksamit saime tund aega kordamiseks ja õppimiseks. Kuulsin, et mõni õpetaja tegi eksami läbi ja Anna US History õpetaja andise neile eksamid nädalavahetuseks koju. Kahjuks kukkus ikka veerand klassi läbi..  

Teisipäeval algasid siis esimesed eksamid. American Literature ja US History - kaks kõige raskemat ainet. Esimest ma isegi ei üritanud õppida. Vaatamata sellele, läks täitsa hästi. Mrs. Alexander jagas eksami ajal komme ja ostis mitu suurt karbitäit küpsiseid - preemiaks, peale eksamit. 
US History, mille õppimiseks raiskasin vähemalt kolm päeva (worksheet - mille eest saame extra creditit), läks üsna halvasti. Imselt. :D Vähemalt oskand nüüd Esimesest Maailmasõjast detailselt rääkida. Hiljem teistega muljetades, tundus, et kellegil ei läinud väga hästi. Loodan, et nii ei juhtu.  

Kolmapäeval olid Music-Humanity ja kokandus. Music-Humanity, mille pärast ma isegi ei muretsenud, tekitas väga palju probleeme. Võisime märkmeid kasutada, kõlab väga lihtsalt. Aga kui on sul tuleb vastus leida 140 küsimusle ja pabereid on kuskil 60 +, siis õige vastuse leidmine võtab meeletult aega. Eriti kui pead igat küsimust 7-korda lugema. :D Üritasin küll neid pabereid natuke loogliselt jaotada. Vaatamata kõigele, läbi ma ilmselt ei kuku. 
Kokandus oli kerge. Esimene aine, kus valikvastused tõesti kasuks tulid. 

Täna, neljapäeval, oli viimane eksamipäev!! Hommikul tuli Mrs.Alexander uurima, kas ma kindlasti ei saa tunniplaani muuta. Mul nimelt ei ole Am. Literature järgmisel semestril. Väidetavalt, läks mul test väga-väga hästi ja ta sooviks mind järgmisel semestril näha. Imeline tunne on sellist asja kuulda, eriti, kui tegemist on American Literaturega!  Läksin hea tujuga füüsika eksamit tegema. Midagi keerulist ei olnud ning läks hästi! Õpetaja lubas valemid isegi üles kirjutada!  
Viimane eksam oli kooris. Enne tundi aitasid Marianna ja õpetaja veel viimased asjad selgeks saada. See eksam oli üks keerulisemaid, kuna ma ei jaga väga neid noodi asju. Eriti inglise keeles! :D Aga (eriti) tänu Mariannale, kes mind tund aega enne eksamit õpetas, saavutasin 94%! 
Koori eksam oli kõige veidram eksam, mida ma teinud olen. Istusime toolidel, kirjutasime põlve peal (kuna laudu seal klassis ei ole), osad arutasid omavahel + kõrval ruumis toimus laulmise eratund, mis kõik oli klassi kosta. Erinevalt teistest ainetest, kus oli 100-200 küsimust, oli selles eksamis 16. :D  Kõige tipuks, hakkas meil keset eksamit tuletõrje alarm tööle. Koju sõites rääkis Nate, et tema klassis oli õpetaja midagi ära lõhkunud, mis alarmi tööle pani. Igatahes, koori eksami saime kõik 10-20 minutiga valmis ning ülejäänud aja küpsetasime pannkooke, sõime jäätist, muffineid ja muud rämpsu, mängisime kitarri ja laulsime. 

Peale tunde jagasime kõik mujeid, koolist välja saamine võttis tavalisest tunduvalt kauem aega. Tulin koju ning 20 minutit hiljem olid Tom, Carlos ja Marianna mu maja ees. Ilus üllatus- keegi meist ei tahtnud kodus passida. :D Tegevust ainult ei suutnud välja mõleda,  seega sõitisme lõpuks lihtsalt Emily juurde. Õhtusöögi sõime Olive Gardenis, kus veetsime paar lõbusat naerurohked tunnikest. 
Pärast viskas Tom mu ära, ise kiirustas kuskile üritusele. Kümme minutit hiljem oli ta mu uksetaga tagasi. Tal läks telefon hulluks ning aadressi välja selgitamiseks oli wifit vaja. Kadus sama ruttu kui tuli - ta oli niigi lootusetult hiljaks jäänud. 
Host ema töötas õhtul ja loomulikult, tormas host isa kohe Yum-Yum Treesse. Sõime ilusa päeva lõpetuseks ühe kvaliteet magustoidu. :)


Life before exams 


Baking class exam








Music- Humanity

(Füüsika - Jinjuta)

Sain prom-dressi ka kätte 


9 kommentaari:

  1. Wow, see kleit on super ilus! Sobib sulle väga. Millal teil prom on tulemas? :) Väga huvitav blogi on sul, kaasahaarav. Jätka samas vaimus! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Sulle!! :) Prom on tegelikult alles mais, aga soovitati varem kleit ära osta. :D

      Kustuta
  2. See kleit on tõepoolest vapustav!! Sinust saab küll Prom Queen :):)Kas sa lased selle muidu lühemaks ka teha?:D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hahaha aitäh!! :D :D Ja ilmselt tuleb lühemaks teha, kuigi proovin enne kuidas kontsadega jääb. :D

      Kustuta
  3. Niinii ilus kleit! Kui saladus pole,kus sa kleidi ostsid ja palju maksis? ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Sulle!! Otsisin internetist ja siis ühel Ameerika leheküljelt leidsin (Idreamprom.com or sth). Praegu on hinnad väga alla lastud ja sain selle $160ga! :D

      Kustuta
  4. kas sa tead ka juba kellega promile lähed? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei tea. :D Võibolla keegi ei kutsu, siis lähen sõpradega. :D :D

      Kustuta