27 jaanuar 2014

Svenja sünnipäev



See kord veetsin nädalavahetuse Svenja juures,  Brownstownis. Reedel meil kooli polnud, seega viisid host vanemad mu päeval Rebecca (Svenja host ema) töö juurde. Istusime tunnikese seal, rääkisime juttu ja vahetasime muljeid. Polnud ju kuu aega näinud. Rebeccal oli kella 5ks juuksuri aeg pandud, haarasin võimalusest kinni ning tal õnnestus mulle ka aeg leida. Lõpuks ometi, sain üle viie kuu juuksurisse! Enne juuksurit veetsime mõne tunni meigipoes, et Rebecca varusid täiendada. Juuksurisalong oli väga armas. Rebecca tegi mulle enne pika tutvustuse, kuidas ta selle imelise koha avastas. Minu juukseid pidi lõikama üks Bosnia & Hertsegoviina immigrant. Hästi tore naine, aktsenti oli peale kahteteist aastat ikka tunda. Eks täiskasvanutel ongi raskem sellest lahti saada. Viie kuuga suutsin kõik juuksurisalongi mõnud ära unustanud..peaks ikka tihedamini ennast sinna vedama. :D 
Kell viis oli Svenja korvpalli mäng, kuhu ma kahjuks ei jõudnud. See-eest saime koos poiste mängu vaadata. Rebecca keeldus mind tüha kõhuga sinna viimast, nii et hüppasime ruttu Panerast läbi.  Mäng toimus Svenja high schoolis, kus wifit ega levi ei olnud. Astusime saali sisse, lootes, et Svenja märkab meid. Paar minutit ja juba nägingi teda minu poole jooksmas. Nii-nii tore oli teda jälle näha!! Sain kõigi Svenja sõpradega tuttavaks - nendega on tal vedanud! Mulle meeldis, et seltskond oli kirju. Nii musti kui ka valgeid. Koolis pidid ka 50% mustanahalised olema.  Peale mängu viis Christina (Svenja üks parimaid sõbrannasid) meid koju. 

Laupäeval pidime varakult tõusma, kell 8 hakkasime juba YFU keskaasta orientatsioonile sõitma. Võtsime Saksa ja Jaapani võp ka peale, kelle area rap Rebecca on. Sakslasega sai päris palju rääkida, see-eest Jaapanlase suust ei kuulnud ühtegi sõna. Rebecca nägi suurt vaeva, et temalt mõnigi vastus kätte saada. :D 
Teed olid väga halvad, lund sadas ning tunniajasest sõidust sai kahe tunnine teekond. Õnneks ei olnud me ainsad hilinejad + Rebecca oli yfu vabatahtlik, ilma kelleta nad alustada ei saanud. Ruumis ootas mind kõige imelisem üllatus: LAURA - viimane ja esimene Eestlane, keda siin oldud aja jooksul näinud olen! Kallistasime ja pisar oleks peaaegu õnnest silma tulnud. Ilma naljata! :D Eesti keele asemel rääkisime inglise keelt, uskumatu, et see isegi minule hetkel mugavam tundus. Palju rääkimise võimalust ei antud, programm algas peale. Ausalt öeldes, meeldis mulle minu YFU orientatsioon rohkem. Mängisime rohkem mänge ja saime niisama rääkida. Muidugi ei olnud seal erilisi variante ka, suur saal oli kinni. Siiski olen nii õnnelik, et mul oli võimalus sinna minna ning LAURAT  näha!! :D Võimalik, et kohtume üsna pea jälle. 
Siis sõitsime tagasi, viisime võpid koju ning ise hakkasime Svenja sünnipäevaks valmis sättima. Nino (Svenja väike host vend, 8-aastane) oli nii elevil, jooksis ringi ja rääkis mida kõike me teha saame. Ta tegi Svenjale nii armsa üllatuse ja koju jõudes oli kogu maja kaunistatud ning õhupallid ja tort laual.  Kogu sünnipäev oli väga tore. Vanad tuttavad, kellega kohtusin vana aasta õhtul, tulid ka. Sõime pitsat, naersime palju ja nägin lõpuks selle kuulsa "Frozen"i multika ära. Me Svenjaga olime ainsad, kellel kõik ide laulude sõnad peas ei olnud. Viimased külalised lahkusid alles kahe ajal hommikul, jutt ei tahtnud kuidagi otsa saada. :D 

Täna hommikul, pidi Svenja kell 8 korvpalli trenni minema! Tõesti suur kummaruds talle selle eest. Nino ajas mind kell 9 üles, et kirikusse kutsuda ning mul oli juba sellega suuri raskusi. Jääkülm dušš oli suurepäraseks abiks! Kui Nino oma esinemise vorm korda sättis, kiirustasime kirikusse. Svenja host pere on katoliiklased ja see oli mu esimene kord katolikus kirikus. Kui host vanemate kirikuga võrrelda, oli seal tunduvalt raskem unustada, kus kohas sa viibid. Kohati tundsin end natuke ebamugavalt, kuid teisest küljest põnev kogemus. :D Peale teenistust tegi Nino mulle enda koolis (mis on kirikuga ühendatud) kiire tiiru. Sain kõik ta istekohad ja õpikud üle vaadata. :D  Kohvikus pakudi kohvi ja donutseid -  kiire hommikusöök. 
Lõunaks viis Tony meid Svenjaga sushit sööma. Tegelikult oli see buffee, kus pakuti nii sushit, juurvilju, rämpstoitu, kooke, puuvilju, küpsiseid- ühesõnaga kõike. Üks parimaid sööke siin oldud aja jooksul! :D Sõime nii palju, et pärast tuli liikumine üsna vaevaliselt. Tony viis meid edasi bowlingusse, Rebecca ja Nino olid juba varem kohal. Tegemist oli heategevus üritusega, seega mängimise eest makstud raha, läks õigesse kohta. :) Viimased tunnid veetsimegi seal, enne kui host isa mulle järgi tuli. Loodan, et näeme üsna pea jälle!


Reggie ei anna kunagi alla







Nino kaart Svenjale :D 







tänane lõuna

Kui oma telefoni hooletult jälgida



5 kommentaari:

  1. Mõtlesin, et küsin mõned küsimused Sinu ja Sinu Ameerikas oldud aja kohta. Loodan, et võtad vaevaks vastata! :)
    Kas sa oled Ameerikas olnud aja jooksul kaalust juurde ka võtnud?
    Kas saad hostvanematelt taskuraha?
    Kas USA-s peetakse tihiti pidusid? Kas ise käid ka neil pidudel?
    Mitmes osariigis oled käinud vahetusaasta jooksul?
    Missugustes huvi/hobiringides käid?
    Kuidas veedad nädalavahetusi?
    Mida teed peale koolipäeva lõppu?
    Kui palju õpilasi käib Sinu koolis?
    Kas Sinu koolis on veel vahetusõpilasi?
    Millal on Sinu sünnipäev?
    Kas igapäevaselt meigid ennast?

    Soovin Sulle imelist vahetusaasta jätku ja loodan, et jätkad blogipidamist sama usinalt, kui oled seda siiani teinud!
    Edu, jõudu ja rõõmu igasse Sinu päeva!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ikka ja alati! :D

      1. Juurde väga palju pole võtnud, kuid natuke ikka. Kuskil kilo või poolteist ilmselt.
      2. Hostvanematelt ei saa taskuraha. Nemad maksavad söögi eest põhiliselt.
      3. Pidusid on rohkem vaheaegadel. Kooli ajal enamusel vanemad ei luba. Olen ise ka mõnele sattunud.
      4. Vahetusaasta jooksul olen käinud .. 5 osariigis vist. :D
      5. Käin hetkel winter tracis, mis on ettevalmistus track and fieldiks. ehk pmst kergejõustik.
      6. Nädalavahetusel olen kas host pere või sõpradega. Kui sõpradega, käime kas kinos, söömas või oleme kellegi juures. Hostvanematega.. kuskil poes kõndimas vb. :D:D Emily (host õde) tuleb ka tihti oma mehega siia.
      7. Peale koolipäeva on kas track, tulen koju või lähme sõpradea korraks kuskile.
      8. Koolis käin kuskil 2000 õpilast. Kusjuures, Brightonis ise elab kuskil 4000 elanikku. Kooli tullakse lihtsalt lähedal asuvatest küladest/linnadest.
      9. Mu koolis on 10 vahehetusõpilast (Prantsusmaa, Hispaania, Brasiilia, Koreaa, Hiina, Vietnam, Poola, Soome, Saksamaa ja Tai - kui huvitab. :D)
      10. Sünnipäev: 18.10.1996
      11. Ei meigi ennast. Kui just hügieeniline huulepulk meigi alla ei kuulu. :D

      KAs tegemist on mõne uurimistööga? :D

      Aitäh Sulle, loodan, et sain abiks olla. :D

      Kustuta
  2. Suur-suur aitäh vastamast! Ei, tegemist pole uurimistööga, kõik küsimused lihtsalt puhtast uudishimust ja arvasin, et oled tore ning sümpaatne tütarlaps, kes jaksab neile vastata.

    VastaKustuta
  3. click now c8y77h9e53 louis vuitton fake replica bags high quality replica bags review gucci fake r1i68f1r18 zeal replica bags replica bags wholesale india hop over to this site f4u03d3a54 replica bags 168 mall

    VastaKustuta