22 aprill 2014

Easter


Plaanisin Tennessee postitused enne lihavõtteid ära lõpetada, aga viimasel ajal on väga kiire olnud. Reedel tuli Maddy pühadeks koju ja iga vaba hetke mõtlesime endale tegevusi välja. Hetkel on õues nii mõnus soe, istun terrassil ning isegi kell üheksa on endiselt 22-kraadi. :) 

Laupäev (19-04) oli väga veider, koguaeg juhtus midagi.  Hommikul läksime hostisa ja koertega jalutama - Huron Medows Parki. Emily koer on ka hetkel meie juures, seega ühe asemel läksime kahe suure koeraga. Aeg oli varajane, seega ei võtnud host isa koerarihmasid kaasa ning lasi neil vabalt joosta. Tegime oma metsatiiru ära ning võsast välja jõudes nägime, et eemal parklas seisis politsei. Ootasime ja ootasime, aga politsei ära ei läinud. Lõpuks host isa tegi kiire plaani: ma jalutan koertega teisele poole metsa (pikk sirge lõik) ning tema võtab mind koertega sealt peale. Enne veendus ja küsis mitu korda, kas mulle selline plaan ikka sobib. Kõik läks hästi, kuni Riley avastas, et host isa on kadunud. Hakkas kohe metsast välja parkla poole jooksma. Hüüdsin ja karjusin, aga ega ta mind ju ei kuula. Emily koer pani ka kohe järgi. Host isa ja politsei olid selleks ajaks kadunud, nägin veel politsei auto tagaotsa. Riley ja Annabelle hakkasid mööda parkla ees olevad põldu ringi jooksma, minu kisast ei teinud kumbki välja. Hakkasin neile järgi jooksma, kuid järsku ilmus võsa vahelt politseiauto välja ning blokeeris mu tee ära. Küsis, miks koerad ilma rihmadea ringi jooksevad, et see on keelatud. Õnneks kui mina oma suu lahti teen, saavad kõik aru, et ma pole kohalik. Politseinik muutus kohe väga sõbralikuks. Andis mulle enda punased koerarihmad, uuris igast asju vahetusaasts kohta ning teadis isegi, kus Eesti asub. Venemaa ja Putin ei jäänud ka mainimata. Hiljem aitas mul koeri taga ajada ja neid rihma otsa panna. Host isa jooksis sellel ajal paaniliselt metateel ning kujutas juba igasuguseid versioone ette. Pärast palus terve tee, et ma host empsile sellest juhtumist räägiks. :D 
Kui Maddy üles ärkas, sõitsime kõik koos IKEAsse! Nägi täpselt samasugune välja, nagu Soomes. Nii seest kui ka väljast. Mõnus kodutunne tekkis, isegi asjad olid samad, mis viimasle korral kui seal käisin.  Lõunasöögiajal neelas hostisa kanakondi alla. Köhis natuke ning midagi hullu ei juhtunud. Tal on harjumus sööki enne allaneelamist mitte närida. 
Õhtul läksime Maddyle uue töö jaoks riideid vaatama. Poodlemise käigus suutis ta autovõtmed ära kaotada, mis tekitas jälle natuke paanikat.  Ega sellest ei piisanud ning koju sõites suri auto keset teed ära. Lükkasime siis, kuni auto otsustas jälle tööle hakata. Et päev ilusti lõpetada, sõime Maddyga Yum-Yum Trees suure jäätise ning läksime kinno Divergen'it vaatama. :) Lugesin just seda raamatut, seega mulle film meeldis. :) 

Pühapäeval (20.04) tähistasime lihavõtteid. Hommikul ootas mind köögis suur korv šokolaadimunade ja jänestega. Lihavõtted on siin enam-vähem sama olulised, kui jõulud. Panime kõik vähe viisakamad riided selga ning läksime kirikusse, inimesi kogunes korralikult. Lauldi, räägiti, loeti palvet ja  pakuti šokolaadi.   Pärastlõunal sõitsime host empsi tädi majja (sinna samasse, kus tänupühadel jne oleme olnud). Pakuti jälle meeletult süüa ning nägime kõik sugulased jälle ära. Sõime, rääkisime, naersime.  Peale suurt söömangut läksin meestega kalale. Neil on seal samas  järv. Midagi suurt ja uhket ei maksa oodata, kuid niisama ajaviiteks kõlbavad väikesed kalad kah. Kõik nad lasti nagunii vette tagasi. :) Koju jõudsime magamamineku ajaks, mul jäid kõik kooliasjad tegemata (mitte et mul sellest väga kahju oleks). 

- Üritan selle nädalajooksul Tennesse postitused ka ära lõpetada. Viimasel ajal on kuidagi kiire olnud. 

7 kommentaari: