13 november 2013

Esimene lumi ja muid tegemisi


Nüüd on blogimisele üsna pikk paus jäänud, kuid proovin meenutada ja asju kirja panna.  

Reedel oli Inernational Hug an Exchane student day (Suur kalli kõikidele võpidele!). Niisama Usas inimesed üksteist ei kallista (asi millest ma kohati puudust tunnen), nii et mulle see päev meeldis. Õhtul läks host ema tööreisile. Tagasi tuleb alles kolmapäeval. 

Laupäeval läskime host isaga Maddyle, Albionisse, külla. Käisime Mehhiko restoranis lõunat söömas. Kummaline, et Albionis ei ole mitte ühtegi toidupoodi. Kaua me Albionis ei olnud, host isal oli väidetavalt vaja kodus tööd teha (talle ei meeldi kaua kuskil olla :D). Käisime Meijerist läbi ja ostsime Chilli con Carne jaoks asju + mõlemad suured jäätised. Host isa tegi kohe pilti ja postitas facebooki. Nimeks pani: " Suzy is out of town and didn't leave dinner for Birgitti and me." 
  
Pühapäeval otsustas host isa õhtusöögi korraldada. Kutsus oma ema, Emily ja Ceoffi. Kahe päeva jooksul avastasin, kui väga host isale söögi tegemine meeldib.  Väidetavalt kokkas ta kunagi koguaeg,  kuni host ema talle selgeks tegi, et ta ei oska süüa teha. :D Vähemalt kana tuli tal suurepäraselt välja. 
Õhtusöök oli väga lõbus. Emily rääkis igasuguseid lugusid, mis neil noorena juhtus. Enamus olid host isaga seotud, nii et naerda sai palju. :D Põhi jutt tiirles host isa mälu ümber. Näiteks ütles ta Emilyle, et ta on nädalaks ajaks koduarestis. Emily istus tund aega oma toas, läks alla ja küsis kas ta võib kontserdile minna? Host isa oli koduaresti ära unustanud ning loomulikult lubas. Nii oli iga kord. 

Esmaspäeval oli USAs Veteranipäev. Brightonis sellepuhul midagi ei tehtud. Ajaloos pidime 4 minutilise kõne kirjutama. Ette me seda kandma ei pea (ärge küsige miks nad seda kõneks nimetavad).. Füüsika klass suutis mind jälle üllatada. Ma tegin sama aja jooksul kodutöö + tunnitöö ära, kui nemad tegid ainult poole tunnitööst?! Kõik, kes teavad, kui hästi ma füüsikat oskan, saavad aru mida ma mõtlen. Tunni lõpus andis Poemboy mulle Ameerika lipu ja soovis head veteranipäeva. Ainuke kokkupuude selle pühaga. Õhtul skypesin üle väga pika aja oma Eesti vanematega (nii tore oli teid näha!), hiljem veel Kahli ja Annaga. :D 


Täna läksin hommikul Joshi ja Natega kooli, host isa pidi varem tööle minema. Ma olen nii õnnelik, et ei pidanud külmas koolibussis istuma.  
Kolmanda tunni ajal toimus Seniorite pildistamine. Kõigepealt räägiti saalis tulevastest sündmustest, lõpetamise vormist, ülikoolist jne. Pildistasime spordisaalis. Kõik pidid kandma Seniorite t-särke, ilma selleta pildile ei lubatud. 
Päeval otsustasime Mariannaga, et me ei kavatse jälle peale tunde koju minna. Carlos ühines ka meiega ning läksime Brightoni kesklinna. Autot meil ei ole, seega pidime jalutama. Carlos vingus terve tee, et ta tahab Hispaaniasse. Seal on soe. Õnneks oli ta vingumine naljakas. :D Läksime kohalikku Bread cafe’sse. Ostsime kõik soojad joogid ning kassapidaja andis meile tasuta kotitäis kaneelisaiu (!). 

PS! Meil on siin eilsest saati natuke lund sadanud. Imelik, kuna õues ei tundu väga külm. Käin endiselt kingadega ringi. 


Lõpetuseks kirjutan mõned erinevused välja. Osad võib-olla korduvad: 

- Kehaline on valikuline, nagu kõik ülejäänud ained. Uskumatu on see, et peale kehalist pesemas ei käida. 

- Enamus vahetavad riideid kehalise ruumims olevas WC-s. Avalikult riiete vahetaine on enamusele vastuvõetamatu. 

- Mõnes tunnis istutakse jalad laua peal, õpetajad ei pööra sellele vähimatki tähelepanu. Süüa võib ka igas tunnis. 

- Riietus. Kohati on see päris õudne. Mõni näeb reaalselt välja, nagu oleks kuskilt kaevandusest tulnud. Mullased ja mustad. 

- Kool on tunduvalt kergem, kui Eestis/Euroopas. Suur osa hindest sõltub kodutööst ning 12. ja 9. klassi  õpilastel on võimalik võta samasid klasse. 

- Noored peavad kõike vanemate käest küsima. Paljud vanemad ei luba noori nädalasees kuskile. Isegi mitte kohvikusse tunniks ajaks. Vanemad on üldse palju-palju kontrollivamad.

- Tunnid lõppevad kõigil 2:25. 

- Tunde ei tehta kunagi üle. Kui kell heliseb, jäetakse lause kas või poole pealt katki. 

- Enamus õpilasi töötavad kooli kõrvalt ja teenivad oma taskuraha ise. 

- Poes pannakse ühte kilekotti maksimum 5 asja. Üldiselt teeb seda kassapidaja või mõni abiline. 

- Tipi andakse igal pool ja korralikult. Väidetavalt on ettekandjate palk 2.5$ tunnis!?? 





Eelmine neljapäev käisime Marianna juures.

Nüüd ta oskab ilma karkudega käimist hinnata 



Host isa õhtusöök 




Esimene lumi




Bread Cafe




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar