06 jaanuar 2014

Snowstorm


Pole ammu blogi kirjutanud, seega mõtlesin teid siinsete oludega kurssi viia. Tegemist on siiski ajaloolise sündmusega. :D Terve nädala on telekast ja igalt poolt tormi- ning meeletu külmahoiatusi kuulutatud. 
Öösel jõudis lumetorm Brightonisse. Õues on ööpäev läbi lund sadanud, inimesed on paanikas. Host isaga rookisime juba hommikust saati lund, iga paari tunni tagant tuli uuele ringile minna. Paljudel on õnneks mootoriga lumeajamismasinad ning tunniajase kühveldamise asemel, saavad 10 minutiga valmis. Väiksemaid kohtade jaoks tuleb küll labidat kasutada. Kui keegi peaks ainult labidaga rookima, minnakse kohe ja pakutakse oma masinat. Või tuntakse lihtsalt kaasa.  
Kogus see torm ja lumi on toonud palju liiklusõnnetusi. Iga nurgapeal on keegi kraavis kinni, või tagant sisse sõitnud. Ma pole veel kuulnud, et keegi tahaks talverehve alla panna. Autod liiguvad maksimum 20 km/h ning auto kasutamist püütakse vältida. 

Eile, kui igalt poole anti tormihoiatusi, jooksid paanikas inimesed poodi, et kapp sööki täis varuda. Nägin esimest korda, et USAs olid (osad) poeletid tühjad! Letid on niigi kolm korda suuremad kui Eestis, paksult kaupa täis. Isegi host ema oli üllatunud, kui tühjad letid meile vastu vaatasid. Poe järjekorras seisime kuskil 20-30 minutit. Vaatamata sellele, et 20+ kassat olid avatud. Inimeste kärud olid ääreni mõttetut kraami täis ning seal torkas eriti silma, milline meeletu raiskamine siin toimub. Esiteks, pooled asjadest lähevad enne halvaks, kui nad need ära tarbivad. Teiseks, selle asemel, et oma ostud 2-3 suurde kotti ära mahutada, kasutavad nad siin väikeseid kilekotte. Igasse kotti panevad 2-4 asja (mis siis, et sinna mahuks vähemalt 10) ning poest lahkudes on kõigi kärud ääreni väikeseid kilekotte täis. Peale maksmist laseb masin sulle umbes 20 väikest paberist kupongi ka välja. Seisin ja mõtlesin seal, kui palju paberit nad iga päev kulutavad? (Õnneks mu host ema on väga kokkuhoidlik). 

Tormi tõttu tühistati kool homme ära. Lumi peaks küll järgi jääma, kuid meeletut külmalainet on oodata. Väidetavalt umbes -28 kraadi. Siin on sellised külmad väga ebatavalised ning isegi majad ei ole sellele vastavalt ehitatud. Enamus inimesi pole sellist ilma varem näinud. Majad ei ole ka selliste ilmade jaoks ehitatud. Korralikku kütet, nagu Eestis, ei ole. Maa seest tuleb soojapuhur, mõnes toas pole sedagi. Õnneks on leiutatud soojendusega madratsid/tekid ja heat dish (ei oska seda kuidagi Eesti keeles nimetada- googeldage). Huvitav kogemus. :D 

Kõik lennud on ära tühistatud. Tean päris mitmeid, kes istuvad lennujaamas ega saa koju. 

Lisaks tormihoiatustele, on igal pool suured gripihoiatused. (Siin majas on host isa jube gripi läbielanud). Telekas, maja seintel jne on  "Flu Shot" i reklaamid. Host ema tegi selle juba suvel ära. Nimelt vaadatakse Lõuna-Ameerika järgi, mis haigused neid talvel tabavad (aasta ajad on vastupidised)  ning ennustuse põhjal, tehakse nende haiguste vastu vaktsiine. 

Kui kõik õnnetused, paanika ja külm kõrvale jätta, on see ilm väga mõnus! Kõik on nii ilus  tore valge, suuskadest on ainult puudus.


Eile otsustasime Maddyga Brightonisse jalutada. Kõik mööda sõitvad autod vaatasid meid nagu ilmaimet. Jube külm oli. :D 



Läksime täna, peale hommikust lumerookimist, host isaga pannkooke sööma. 


See oli HIIGLASLIK (mustika-pannkook). 





"Lumest tehtud jäätis" . Host emps leidis retsepti, kuidas lumest jäätist teha. Sega lumi, piim, suhkur ja vanilliekstrakt kokku ja valmis. Päris jube oli. :D 

10 kommentaari:

  1. Haha, mul hostvend luges just paar minutit tagasi seda lumejäätise retsepti ette. Ja kiidan ka neid lumemasinaid, lihtsalt super leiutis. :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ütle talle, et ta teeks seda. Saab põneva maitseelamuse. :D ja need masinad on jaa superhead!! :D

      Kustuta
  2. Ja meil siin Eestis pole lund ollagi! :(

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Küll tuleb! Kuulsin, et nädalalõpuks on lund oodata! ;)

      Kustuta
  3. Nii ilus on teil seal :)
    Tee lumeingleid ka :P

    VastaKustuta
  4. Selline küsimus,et väga sooviksin ka minna vahetusaastaks aga kõige rohkem kardan valimispäeva kuna mu tuttavale öeldi ei aga ta selline üsna negatiivne jne.
    Aga kindlasti peab olema rõõmsameelne jne,et kuidas sul oli? :))

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Issands ära üldse muretse! Nad selgitavad seal välja, kas sa tahad piisavalt minna ja millise suhtumisega sa oled. Kui olen hästi rõõmus ja aktiivne, pole mingit probleem! Valimispäev on tore! :D

      Kustuta