19 jaanuar 2014

YFU keskaasta orientatsioon


Raske sõnadesse panna, kui toredad need YFU üritused on! Nii palju huvitavaid inimesi ja põnevaid lugusid. Uskumatu, et juba oli keskaasta orientatsioon...  
Kaugele polnud vaja sõita, toimumiskoht oli Brightonist 10 minuti kaugusel, Anna host isa kirikus. Enamus inimesi oleksin nagu esimest korda näinud. Gonza (Mehhikost) tuli samal ajal ning jooksis kohe kallistades vastu. Tema oli üks, keda ma veel mäletasin. Eks kõiki Brightoni vahetusõpilasi ja osasid, kellega eelmisel orientatsioonil rääkisin, mäletasin ka.

Kuni kõik saabusid, rääkisime niisama juttu- polnud ju tükk aega näinud. Siis tegime kiire tutvusringi, kus pidime nime + paar lauset enda kohta ütlema. Meenutas natuke "anonüümsete alkohoolikute kokkutulekut". Kui enda nime olid nimetanud, ütlesid kõik "Tere Anna", või kelle iganes kord oli.  Tegime   grupi pildi ka, õnneks!
Järgnevad mängud/tegevused olid juba lõbusamad. Esimeses mängus jaotati meid gruppideks, pidime käed kinni siduma ja samal ajal 3 crackersit sööma + vett jooma. See oli üsna veider. :D Mu isiklik lemmik oli etteastete osa. Tehti viiesed grupid, kõigile anti üks levinud probleem, millele pidime laheduse leidma ja etendama. Meie grupp sai  probleemi, kui sõbranna host pere, on sinu host perest tunduvalt toredam. Mina ja Jussi (Soomest) olime toredad vanemad. See oli reaalselt kõige naljakam etteaste, mida ma teinud olen. :D Kõikide teiste etteasted kukkusid ka hästi välja, võttis lausa silmad märjaks. :D 
Üks asi, mis mulle VÕPide juures meeldib on see, et nad ei karda ennast lolliks teha. Kedagi lihtsalt ei huvita, mida neist arvatakse. 
Lõunaks oli meile suur laud ära kaetud, kõik pidime midagi kaasa tooma. Keegi YFU töötajatest oli nii huvitavad hamburgeri muffinid teinud. 
Peale sööki saime järjekordselt  reegleid kuulata ja pabereid täita. Pidime Rachelile (YFU asutaja) "kirja kirjutama", mis meile muret valmistab. Hiljem loeti kõik ette ning saime erinevate probleemide üle arutleda. Ma ei osanud midagi välja tuua, kirjutasin et kõik on väga hästi. 
Kella poole kuue ajal sai põhiosa läbi ning saime koju minna, või võpidega aega veeta. Loomulikult otsustasin teise variandi kasuks. Debi tellis veel hunniku pitsasid. Mängisime Jussi ja Lukasega kossu, Anna host isa (kelle kirikus me olime) jagas meile häid nippe. Sain päris palju targemaks. 
Üks hetk võlus Gonza (kuskilt) oma ukulele välja. Saime enne ära minekut paar laulu laulda. Tal on uskumatult hea hääl! 

Marianna host isa tuli kella 8-ajal järgi ning läksime Julianiga Marianna juurde. Tee peal oli üks auto lumme kinni jäänud, mida 10 minutit lükkasime. Saime välja ja abivajajad olid nii rõõmsad! :D Marianna juures jõudsin uksest sisse astuda, kui pidin juba sama teedpidi tagasi minema. Host isa ootas väljas. Veetisme ühe tunnikese ta emaga ja sõime Yum-Yum Trees jäätist. :D 

PS! Rääkisin täna esimest korda oma Area Rapi- Debiga. :D Vabandas, et pole minuga ühendust võtnud. Ta olevat facebookist kõike näinud, mida mu host vanemad postitavad ning eeldas, et kõik on korras. Mulle sobib, mul ei olekski midagi öelda - olen kõigega rahul. :D 







"Jah" üks paremale, "ei" kaks vasakule


reeglid





Meie etteaste



Debbie


YFU


Gonza




Yum Yum Tree



3 kommentaari:

  1. Kas poole vahetusaasta pealt saab tagasi koju ka tulla (vahetusaasta lõpuni tegelt leping), kui nt vaheaeg vms? Tean, et üks VÕP, kes aasta lõpuni peaks olema, on hetkel siin.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Saad koju minna, kui sa enam tagasi ei lähe. Ehk sa katkestad lepingu kui koju lähed. :) Niisama edasi-tagasi sõita kahjuks/õnneks sõita ei saa.

      Kustuta