26 november 2013

Kolmas kuu


Vahepeal sai mul siin kolmas kuu täis, seega teen väikese kokkuvõtte. 

Olen endiselt kindel, et vahetusaasta oli parim otsus, mis ma oma elus teinud olen. Vahet pole, et pean aastat kordama ning lõpetan kooli enam-vähem 21 aastaselt.. See, kuidas sa näed ja tunned, et sa arened. Nii keeleliselt kui ka vaimselt. See, kuidas sa tunned, et sind võetakse kui pereliiget, vaatmata sellele, et tutvusite alles kolm kuud tagasi. See hetk, kui sa saad aru, kui palju sa oma vanemaid ja sõpru austad ja armastad. See hetk, kui sulle jõuab kohale, kui õnnelik inimene sa oled ja ei suuda mõista, millega sa selle kõik ära oled teeninud?
See hetk, kui hakkad nägema, mida sa oma eluga peale tahad hakata ja mõistad, kui palju asju on veel näha ja teha. See hetk, kui saad aru, et tuleb ise hakkama saada, pole kedagi, kellelt iga kord raha küsida, kui see peaks enne kuu lõppu otsa saama. Kogemus, kui oled kuu seitsmendal päeval kogu kuuraha ära raisanud ja kuidagi tuleb toime tulla.  Kui sind tabab hetk, mil avastad endas täiesti teise külje, mida poleks kunagi endast uskunud. See imeline tunne, kui üritad lugeda inglise keelset raamatut ja poole pealt avastad, et sa saad tekstist aru. See soe tunne, kui keegi sind meeles peab, või täiesti võhivõõras sinult abi palub ning ilusaid sõnu ütleb. See päev, kui leiad lauapealt kirja või paki ning seda kõige ootamatumal hetkel. See hetk, kui sulle jõuab kohale reaalsus ning mõtled õudusega, et pead üks hetk nende inimestega hüvasti jätma ega tea, millal/kas sa neid kunagi näed? 
See hetk, kui sa saad aru, et unistuste täitmine on vaid tahtmise küsimus. Mõistad, et 90% on kõik mõtlemises kinni ning sa elad täpselt sellist elu, milliseks sa selle enda jaoks teed ja mõtled. 
See hetk, kui sa saad kõike rääkida, mis sulle pähe tuleb. Mitte seda, mida sa oskad öelda. See hetk, kui ei suuda uskuda, et oled nii õigesse kohta sattunud ega suuda uskuda, kuidas saab kirja põhjal, nii õige host pere juurde sattuda?! See hetk, kui hakkad Eesti komme ja sööke hindama. Kogemus, kui õpid mööda vaatama oma pisiprobleemidest ning oskad igat pisiasja nautida. Hetk, kui tuleb lahti lasta oma harjumustest, mille oled 16 aasta jooksul omandanud. Saad aru, et reegel, "inimene harjub kõigega", peab paika. See on aasta, mil iga väiksemgi asi suudab sind äärmiselt õnnelikus teha, kas või fahrenheitide mõistmine. See hetk, kui saad reaalselt aru, kui erinevad ja huvitavad on teised kultuurid. Kui hakkad maailma paremini mõistma, nägema probleeme, inimeste rumalust ning samal ajal õpid neid jälle paremini mõistma. 
Siin olles olen üha enam kinnitust saanud, et lapsevanemate liigne kontrollivus ainult pärisib laste arengut ning teeb neile ainult halba. Neis tekib vajadus teisi kadedaks ajada, millega kaasnevad valetamine ja kõik muud probleemid. Selgelt on ka näha, et lapsed on vanemate peegel ning tahest tahtmata hakkavad nad samamoodi käituma.
Hakkab kohale jõudma kurb tõsiasi, et varsti ei ole enam midagi naturaalset ja loomulikku. Isegi kaminatuli on enamik majades võlts, võid käe tulle panna ja midagi ei juhtu. 
Üleüldse tunnen, et vahetusaasta muudab mu suuremaks patrioodiks, kui ma enne olin.

Kokkuvõtteks tahan öelda, et ma olen siin väga-väga õnnelik. Iga päev möödub naerdes, kogu selle kolme kuu jooksul pole ma kordagi viha, pettumust ega muud sarnast emotsiooni tundnud. Ma olen nii õnnelik, et ma siia tulin ja tänulik oma perele/ host perele/ sponsoritele ja kõigile, tänu kellele ma nii kaugele jõudnud olen! Maailm on ikka  imeline paik! :D 



Kooli aknast (vesi hakkab ära jäätuma)

8 kommentaari:

  1. Küsin nüüd täiesti teemavälise küsimuse, nimelt kui sa rahvusvahelist faili täitsid, kas siis hinded lasid sa koolil kirjutada? (kui mäletad, siis 2 aasta hinded on vaja kirja panna)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa! Minu need peabki koolist küsima. Nad printisid mul need lihtsalt välja :)

      Kustuta
  2. Sa oled nii vahva!

    Sinu Anonüümne Austaja

    VastaKustuta
  3. Miks sa 21-aastaselt kooli lõpetad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sest ma pean aastat kordama (ma lähen kümnendasse ja saan 18).. Kirjutasin, et "enam-vähem" ehk lõpetamisel olen veel 20, aga kohe 21. :)

      Kustuta