21 oktoober 2013

Detroit


(Eile) Hommikul hakkas kohe elu pihta. Emily ja Goeff sadasid sisse, me Maddyga tegime röstsaiu ja mune ning hiljem sõime kõik koos hommikust. Emily koer oli ka kaas, nii et siin oli üsna hullumaja vahepeal. 
Sünnipäeva puhul, otsustasid host vanemad mu Detroiti viia. Õues sadas kahjuks vihma ja oli külm, nii et välja väga ei kutsunud. Käisime kahes muuseumis,  USA ajaloo- ning suures kunstimuuseumis.  Ma pole väga muuseumi inimene, aga need kaks mulle meeldisid. Ajaloo muuseumis olid erinevad ruuumid, kus sai selge kujutluspidi kunagisest elust.
Kunstimuuseum oli hiiglslik. Meil läks seal kokku umbes kolm tundi ja me käisime ainult ühe korruse läbi (kokku oli kolm või neli).  Host isa ja Maddy olid väga tüdinenud, enamus ajast istusid kuskil nurgas. Host ema, Emily ja Coeff olid alles muuseumi alguses, kui Maddy ja host isa olid terve korruse läbi käinud. :D  Mulle muuseum meeldis, nägin mitme tuntud kunstniku teoseid, nagu näiteks Claude Monet ja Vincent van Gogh. Leidsin ka Eestis sündinud Michel Sittow teose üles. 
All korrusel olid kohvikud, kus me lõpuks lõpetasime. Sööma ei hakanud, kuna pidime Mexicantowni minema. Host isa tüdines seal istumisest kohe ära ja tegi telefoni grupivestluse, kuhu kirjutas: "Birgitti is hungry!" (all pool on pilt)..  Keegi ei teinud temast välja,  nii et ta kirjutas uuesti: "Birgitti is STILL hungry" (ei tea, kes see päriselt näljane oli :D) :D. Lõpuks  läks meil kõigil kõht tühjaks ning sõitsime Mexicantowni. Mexicantown on Detroiti kogukond. 1920 lõpul hakkasid Mehhiko pered Detroiti kolima, et sealses suures autotööstuses töötada. 
Söögikoha olid host vanemad välja valinud, nad ilmselt on kõik sealsed restoranid ära proovinud. Restoranis olid põhimõtteliselt ainult mustanahalised ning töötajad rääkisid  hispaania keelt. Mul on juba imelik seda öelda, aga söök oli tõesti super. Pärast sõidutasid host vanemad mu Kanadasse viiva sillani. Nägin Kanada ka ära, olime umbes 1 miili kaugusel. :) Tiirutasime veel natuke Detroidis ja hakkasime tagasi sõitma. Lähme veel sinna kindlasti tagasi, kui ilm soojem ja ilusam on. 
Koju jõudsime kella 7-ajal, Emily ja Coeff olid ka natuke siin. Sõime jäätisetorti ja vaatasime jalkpalli. 

Täna leidsin viimaks aega, et natuke paari toreda inimesega skypeda. :D Kuidas rääkimine oli, kirjeldan täpsemalt järgmises postituses. Päeval viisime Maddy Albioni tagasi. Nägin tema hiiglasliku korteri ära. Maddy kutsus mind mõneks nädalavahetuseks sinna, tuleb ainult sobiv aeg leida. :)  







Esimene auto



Maddyga :) 


Host isa ja Maddy muuseumis 


Kunstimuuseum

Mu lemmik (Claude Monet)

Mulle meeldis see maal, kuna see oli viimse detailini läbi mõeldud. Nendele lastele oli isegi mustus küünte alla maalitud. 

Puust 

Klaasist


Leidsin endale hingesugulase

Kunstihuvilised 

David - host isa, Suzy- host ema, Maddy- host õde 

Kanadaaaa



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar