25 detsember 2013

Christmas Eve


Viimased kaks päeva on olnud väga jõulu meeleolulised. Poodides, tänavatel, restoranides soovitakse häid jõule, inimesed kannavad päkapikumütse ja paljudes kohtades pakutakse komme või küpsiseid. Eile juhtus midagi esmakordset. Olime host isaga kahekesi kodus, ühtegi autot meil ei olnud, kuna Maddy läks ühe auto ning host ema teise autoga tööle. Host isa pidas kella 12 vastu ning otsustas jala host ema töö juurde jalutada ja auto võtta (pole kaugel, 1,6 km). Mõtlesin, et ta teeb nalja. Usas ei kõnni keegi jala. Aga ei teinud ning me kõndisime selle 1,6 km, kohutavalt libe oli. :D Kohale jõudes rääkis host isa, kuidas ta 10km maha kõndis.. Premeerisime ennast soojade wrappidega. Üks parimaid sööke, mis ma siin söönud olen. 

Täna, 24.detsember, olin kella 7:45 äratuse pannud, et oma pere/sugulastega skypeda. Osasid polnud juba neli kuud näinud ja niiii tore oli vaadata, kuidas kõik on endiselt samasugused. Kohati oli jutust küll raske aru saada.. ega meid ilma asjata pole "Itaalia perekonnaks" nimetatud. Kogu see segadus võttis une ka lõpuks ära ning tuju oli hommikust peale väga hea! 
Host perega tegime kuni lõunani viimaseid jõuluoste. Öösel oli lumi ka maha sadanud, mis lõi rohkem jõulumeeleolu. Käisime Panera Breadis (parim cheese pagelsi koht!) lõunat söömas, enne seda tegime loomulikult ühe tiiru Cascos. Täna pakuti isegi jäätist ja erinevaid kooke. 
Õhtupooliku veetsime enam jaolt kirikus. Need armsad lapsed tegid jälle etenduse ja hiljem laulsime kõik jõululaule. Viimane service, kus meie olime, algas kell 9. Enne seda käisime Border Caninas jõuluõhtusöögil. Kirkus oli väga ilus, host isa suutis küll magma jääda (:D), kuid see tegigi asja lõbusamaks. Service lõpus kustutati enamus tuled ära, kõigil olid küünlad käes ja lauldi jõululaule. Küpsised ja komme pakuti loomulikult ka. 

Eestiga võrreldes on teistmoodi see, et 24. Detsember ei ole väga eriline päev. Paljudele on see täiesti tavaline tööpäev, mis üldiselt on natuke lühendatud. Päeva nimetatakse "Christmas Eve’ks" seega lähevad enamus inimesi õhtul kirikusse ning perega süüakse jõuluõhtusöök. Ööl vastu tänast, peaks jõuluvana tulema ja kõik kingid kuuse alla panema. 25.12 (e Christmas Day) hommikul toimub suur kinkide avamine ning sel päeval keegi tööle ei lähe. Ehks siis nagu meil 24. detsember.
Kinkide tegemine on siin väga oluline. Paljud lähevad päris hulluks ning peale jõule on kõigil raha otsas. Tšekid pannakse kingiga kaasa, et kingi saajal, oleks võimalik asi ümber vahetada või lausa poodi tagasi viia. 

MA SOOVIN TEILE KÕIGILE ILUSAID PARIMAID ÕNNELIKKE JÕULE NING MA LOODAN, ET TE VEETSITE MÕNUSA JÕULUÕHTU OMA PERE SELTSIS. ROHKE EESTIMAISE SÖÖGIGA! :D KALLID PAID! 

PS! 25-30.12 olen väikesel tripil, mille käigus külastan Philadelphiat. Võtan arvuti kaasa, kuid pole kindel, kas blogimiseks aega jääb. Annan endast parima ning te nautige viimaseid päevi sel aastal!! 


USA küünal





Host isa jäi magama.. 


5 kommentaari: