27 detsember 2013

Trip: Philadelphia 1


Eelmisel õhtul leppisime kokku, et 8:50 hakkame liikuma. Ärkamisega probleeme ei olnud, toas oli äärmiselt jahedaks läinud.  Ma karastan siin ennast ikka korralikult, Eestisse tagasi tulles ei peaks mul jääauku hüppamisega probleeme tekkima! Hommikusööki sõime Waffle Houses, kus kohtusime Tony tütrega. Rebecca rääkis terve hommiku, et tegemist ei ole uhke söögikohaga. Ei olnudki, aga mulle meeldis. Tüüpiline usa kiirteeäärne koht, mis oli paksult mustanahalisi töömehi täis. Kaks kohalikku politseid tulid ka hommiku kohvile, kõik loomulikult teretasid ja olid vanad tuttavad. Sõin maasika-vahvlit ja jälle tekkis tuttav Soome tunne. See on ebanormaalne. Isegi Tony on täpselt nagu Arto, vaikne ja rahulik.  
Tegime kiire pildi Waffle House sildi juures (Rebecca tahab meist igal pool pilti teha:D), jätsime Tony tütrega hüvasti ning sõitsime Philadelphiasse. Robert, kelle majas me peatume, tuli ka kaasa. Philadelphiasse sõit võttis kuskil 40 minutit, väga kähku läks. Alguses külastasime Tony kunagist töökohta. Nimelt oli ta politsei, mis tegeles mõrva uurimistega. Koht meenutas suurt laohoonet, kus meile tehti kiire tuur. Nägime asju, mis kõik on mõne mõrva tõendid. Natuke kõhe oli seal olla, põlenud kuuliaukudega uksed, katkised mänguasjad + ühe karbi peale oli suurelt kirjutatud "BLOODY EVIDENCE". Hiljem näitasid nad meile politseiautosid, uskumatult ebamugavad toolid. Plastikust, ilma igasuguse pehmenduseta. Rebecca tegi meist palju pilte ja kõigile tegi nalja, kui me seal autos kinni istusime. Hästi tore kogemus oli.  
Edasi sõitsime, läbi Philadelphia geto, kesklinna poole. Getos oli kõik väga must, suured prügihunnikud olid igal pool ning ma ei näinud mitte ühtegi normaaset inimest. Tänavatel liikusid ainult pilves näoga narkomaanid, äärmiselt räbaldunud riietes, enamasti musta nahalised. Paari ukse peal seisid prostituudid. Rebecca läks täitsa pabinasse ning küsis paar korda, kas uksed on ikka lukus. Meil, Svenjaga, oli väga põnev. :D 
Kui getost välja saime, jõudsime kesklinna. Parkisime auto maa-alusesse parklasse, Rebecca paanitses, et tal tekib klaustrofoobia. Jalutasime päris mitu tundi, Svenjaga mõlemad nautisime seda, kuna enamus aega usas veedetakse autos. Käisime China Townis, muuseumites, väikestel kõrvaltänavatel. Ühes muuseumis saime näha, kuidas USA raha valmistatakse.Tegelikult oli see nende töökoda, mis on muuseumiga ühendatud. Kahjuks piltide tegemine oli rangelt keelatud, kuid toreda elamuse saime. Soovitan kõigil, kes Philadelphiasse satuvad, sealt läbi astuda. Sissesaamiseks on ainult ID-kaarti vaja. 
Söömas käisime kohas, kus oli meeletult erinevaid söögilette. Itaalia-Saksamaa-Poola-Hiina- ja muude köökide putkad. Koht oli väga ülerahvastatud, kuid kodune tunne tekkis, kui nägin Kinder Buenosid leti äärtel. :D Linnas jäi palju kohti vaatamata, seega lähme homme tagasi. 
Kell kuus jõudsime tagasi Delaware, viisime Roberti koju ning läksime ise Rebecca ja Tony sõprade juurde. Peamine põhjus, oli seal elav Saksa vahetusõpilane. Nad tahtsid meid tuttavaks teha. Tee pealt haarasime külakostiks seitse suurt pitsat. Tony jutust sain aru, et seal on viis meie vanust last + sakslane. Tegelikult oli viis väikest last ja sakslane. Õhtu oli palju lõbusam, kui ma oodata oskasin. Ma hakkan üha rohkem veenuduma, et teiste vahetusõpilastega ei saa igav hakkata ning jutt ei lõppe kunagi otsa. Peteri (Saksa võp) host vennal oli madu lemmikloomaks, kuulsime terve mao ajaloo ära. Lõpuks läksime Svenja ja Peteriga keldrikorrusele (usas n.ö külaliste/mängutuba), et natukenegi rahus rääkida. Paar minutit õnnestus. Siis leiti meid üles ning ülejäänud aeg jooksis kari lapsi me ümber ja loopisid meid asjadega... :D Mingi hetk hakkasid nad kaklema ning kui esimene nutma hakkas, olid varsti kõik kadunud. Õhtu läks ruttu, liiga ruttu, paljud jutud jäid rääkimata. Enne tehti meist kolmekesi pilte, mul tekib siin täitsa staari tunne varsti. 
Homme lähme Philadelphiasse, Rebecca kutsus Peter ka kaasa. Kuidas plaanid tegelikult lähevad, ma ei tea. Siin muudetakse neid lausa sõidupealt. :D











Terve ruumis olevad asjad, olid mõne mõrva tõendid





Philadelphia (geto)



Prostituut






Mõni magas keset tänavat

Lõuna


Esimest korda nägin Kinder Buenot USAs

Chinatown






Tony. :D 



Tumesinine on Michigani lipp



Šveits-Saksa-Eesti





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar